2011. december 25., vasárnap

Fekete bogyós bokorribiszke konténeres - Jelenlegi ára: 650 Ft


2L-es konténeres, 30-40 cm méretű növények. Több fajta.
A ribiszke (ribizli) nagy mennyiségű vitamint, cukrot, savat és ásványi sót tartalmaz (a fekete ribiszke 3-5-ször több vitamint). Virágzáskor a fagy károsíthatja, viszont nem szereti a túl meleg déli lejtőket sem. A fekete ribiszke a hűvösebb, páradúsabb környezetet kedveli és talaj iránt is igényesebb. Érés előtt és július végén igénylik a legtöbb vizet, ekkor érdemes öntözni. A piros ribiszke méltán legelterjedtebb fajtája a rendkívül alkalmazkodóképes, öntözés nélkül is jól termő Jonkheer van Tets. Kései, nagy fürtű, kiváló ízű, de igényes fajta a Rondom. Hasonló tulajdonságú, de koraibb a Red Lake. A Blanka sárgásfehér színű, igényes, de kiváló gyümölcsű. A fekete ribiszke fajták közül válasszuk a gombabetegségeknek ellenálló, hatalmas, savas gyümölcsű, kevésbé jellegzetes ízű Titaniat, vagy az erősen fajra jellemző ízű Fertődi 1-et.
Fertődi-1: Erőteljes növekedésű, de jó kötődés esetén a koronavesszői kissé szétterülnek. Levelei jellegzetesen hegyes karéjúak, bogyói fénylően feketék, nagyok és vékonyhéjúak. Hosszú fürtkocsányú, amely a kézi szedést megkönnyíti. Termékenyülése jó, termőképletein sűrűn hozza a fürtöket, így nagy termést ad.
Rikő: Robosztus növekedésű, merev alkatú, feltörő. A vesszőik izköze rövidebb mint a feketeribiszke anyáé ezért az egységnyi vesszőhosszra jutó termőrügy szám nagyobb. Levelei alakja átmeneti, méretükben a köszmétéhez áll közelebb. Nem olyan illatos mint a fekete ribiszke. Virága mindkét szülőénél nagyobb. Július elején érik. Közepes. Mérsékelten lisztharmat (Sphaerotheca mors-uvae), erősen ribiszkerozsda (Cronartium ribicola) fogékony. Barnás fekete, majd sötétkék gyümölcsű, fényes. Fürtje 2-5 bogyóból áll. A termésmennyisége jobb a Silvegieter F. 59 fajtáénál.
Szállítási feltételek:
A növényeket a Magyar Posta Futárszolgálata az MPL szállítja házhoz, melynek díja :
- 70 cm és 20 kg csomagsúly alatt 1. 000 Ft,
- 70 cm felett 200 cm-ig és 20 kg alatt 1. 500 Ft,
- 70 cm felett 200 cm-ig és 20 – 30 kg között 2. 400 Ft,
A növényeket saját járművel Budapesten, illetve M1 autópálya Győr - Budapest közötti szakaszán és M7 autópálya Székesfehérvár – Budapest szakaszán az alábbi díjtételekért szállítjuk ki szerdai napokon előzetes egyeztetést követően:
- amennyiben az átvétel a jármű napi útvonalában (Komárom-M1 autópálya-Budapest Lágymányosi híd környéke, Hungária krt., XIII. ker Reitter F. utca, XIV. ker Őrs vezér tér, M0 soroksári és szigetszentmiklósi lehajtója) megoldható, akkor a szállítás INGYENES értéktől függetlenül,
- budapesti címre kiszállítás 5. 000 Ft érték felett 1. 500 Ft/cím, 60. 000 Ft érték felett INGYENES,
- Budapest 10 km-es körzetébe kiszállítás 5. 000 Ft érték felett 2. 000 Ft/cím, 80. 000 Ft érték felett INGYENES,
- Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Pest megyébe 120. 000 Ft érték felett INGYENES,
- Magyarország teljes területe 280. 000 Ft érték felett INGYENES,
Fizetési feltételek:
A növények ellenértéke az alábbi módokon egyenlíthető ki:
- személyesen az áru átvételekor készpénzben,
- bankszámlára történő előreutalással vagy bankfiókban történő befizetéssel (Raiffeisen és CIB Bank),
- postai csekken történő feladással.



Jelenlegi ára: 650 Ft

Az aukció vége: 2012-01-09 12:28
. Fekete bogyós bokorribiszke konténeres - Jelenlegi ára: 650 Ft